Jdi na obsah Jdi na menu

Webinář RWCT jaro 2023 - navazující

21. 5. 2023

ZPĚTNÁ VAZBA
ZDE

navazujici-1.png navazujici-7.png

Navazující on-line kurz v délce 16 hodin nabídne možnost hlouběji porozumět principům vzdělávacího programu RWCT a seznámit se s dalšími metodami rozvíjejícími samostatné myšlení žáků. Vhodné pro učitele 1. st. ZŠ, kteří s námi v roce 2022 (na jaře nebo na podzim) absolvovali základní kurz.

Orientační obsah kurzu

  • Prohloubení porozumění třífázovému modelu učení.
  • Další metody vhodné pro rozvíjení dovednosti číst, psát, diskutovat, argumentovat a kriticky myslet zasazené do smysluplných modelových lekcí využitelných na 1. stupni ZŠ. 
  • Naplánované metody: I.N.S.E.R.T., kmeny a kořeny, alfabox, párové čtení, analýza věcných rysů, učíme se navzájem a další.
  • Prostředí gather.town, které dobře simuluje práci v běžné třídě a nabízí tak možnost uplatnit metody podporující spolupráci i v on-line výuce.
  • Učitelské dovednosti, které napomáhají implementovat metody do výuky: poskytování zpětné vazby, modelování, metody formativního přístupu
  • Tipy na zajímavé knihy a publikace (pro děti a mládež i pro dospělé)

Jak budeme pracovat?
Kurz je postaven na prožitkovém učení, účastníci si vše sami vyzkoušejí a prožijí v ukázkových on-line lekcích. Budeme pracovat s texty beletristickými i naučnými. Po každé lekci bude následovat pedagogická reflexe a analýza hodiny a činností. 
Forma: webinář v prostředí gather.town
Kdy se sejdeme? 13. dubna, 27. dubna, 4. května a 11. května 2023 vždy od 14.00 do 17.30
Rozsah kurzu: 16 vyučovacích hodin
Komu je kurz určen?
Učitelům na prvním stupni základních škol, kteří s námi v roce 2022 (na jaře nebo na podzim) absolvovali základní kurz.
Cena: 2.40 Kč
Kurz je akreditován MŠMT. Účastníci obdrží osvědčení o absolvování.